Общо девет лица са били задържани след "фаталния" мач

Снимка: Infomreja.bg

Само един е с обвинение

От Първо РУ към СДВР са докладвани преписки за осем лица (задържани за 24 часа по реда на ЗМВР), във връзка с възникнали инциденти на футболната среща между националните отбори на България и Англия, проведена в гр. София, на 14.10. на Национален стадион „Васил Левски“ и нарушения на обществения ред, изразяващи се в отправяне на обидни реплики и жестове към присъстващи на стадиона лица.

След преценка на събраните в хода на проверката данни, наблюдаващият прокурор е преценил, че същите не са достатъчно за образуване на досъдебно производство, като е постановен отказ от образуване на такова. Същевременно, материалите са изпратени обратно на началника на 01 РУ СДВР - за ангажиране на виновните осем лица с административнонаказателна отговорност по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ).

В следобедните часове на вчерашния ден, от СДВР са докладвани и материали, касаещи образувано под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 2 НК (хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм).

По това производство също е било задържано лице (за 24 часа, по реда на ЗМВР). След запознаване с материалите по делото, наблюдаващият прокурор е изготвил постановление за привличане на обвиняемия Ц. Гечев (на 18 години) към наказателна отговорност за описаното по-горе деяние, като същевременно е издадено и постановление за задържането му за срок до 72 часа.

Гечев е обвинен в това, че по време на футболната среща, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – показвал среден пръст, показвал нацистки поздрав с изпъната нагоре дясна ръка, обърнал се с гръб към игрището, свалил си сивото долнище /анцуг/ и на два пъти си показал задните части, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм. Гечев е осъждан, като деянието е извършено в изпитателния срок на предходно негово осъждане.

Разпоредено е привеждане на Гечев в сградата на СРС на 18.10.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK