Общинският съветник Владимир Елезов пита кмета Камбитов ще се застрои ли градинката до паметника на Левски

Владимир Елезов, снимка: Infomreja.bg

Общинският съветник от група "Скаптопара" в благоевградския парламент Владимир Елезов отправи питане до кмета Атанас Камбитов и председателя на Общинския съвет Радослав Тасков за статута на градинката до паметника на Васил Левски в града.

Поводът е получен сигнал от живеещи в района граждани, които уведомили Елезов, че във въпросната градинка, намираща се край новоизграденото кръгово кръстовище и Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, се готви строителство.

Въпросите, на които общинският съветник очаква отговори от градоначалника, са: какъв е статутът по план на земята в тази градинка и чия собственост е тя, както и постъпвали ли са в Община Благоевград документи, свързани със застрояване на територията на градинката и/или инвестиционни намерения?

"Според статистиката на Световната здравна организация, сред градовете с най-замърсен въздух в Европа, България присъства със София, Перник, Добрич и Благоевград. Въпреки този безспорно будещ тревога факт, зелените площи на територията на общината, поради различни причини, прогресивно намаляват", аргументира безпокойството си съветникът от група "Скаптопара". 

Владимир Елезов настоява за писмен и устен отговор съгласно чл.109 и 110 от Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

"Искрено се надявам и вярвам, че общинската администрация прави необходимото, за да запази малкото останали зелени площи", заявява още Елезов в писмото си до кмета Атанас Камбитов. 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK