Общинският съветник Асен Балабанов сигнализира кмета Камбитов за опасно кръстовище

Снимки: Асен Балабанов

Общинският съветник от групата на БСП в Благоевград - Асен Балабанов, алармира кмета Атанас Камбитов за опасно кръстовище в града.

В сигнала си до градоначалника Балабанов посочва, че тази сутрин за малко не бил блъснат от автомобил на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Джеймс Баучер".

"Бях възпрепятстван да участвам в заседание на бюджетната комисия поради пътен инцидент. На път за общината, пресичайки пешеходната пътека на въпросното кръстовище на зелен светофар, за малко не бях пометен от завиващ надясно автомобил. Последва размяна на реплики и извикахме полиция и КАТ. След разяснение от контролните органи за извършеното от него нарушение, водачът на автомобила се извини и казусът беше приключен", обяснява червеният съветник.

Той припомня, че това не е първият инцидент на оживеното кръстовище. "През последните години имаше няколко подобни инцидента с доста по-тежки последици за минувачи. По мои наблюдения светофарната уредба не е регулирана добре, поради което ежедневно се стига до конфликт между пешеходци и автомобили, навлизащи в кръстовището, тъй като и за едните, и другите свети зелен сигнал. Ето защо считам, че кръстовището е опасно и трябва да се вземат незабавни мерки, преди да се е стигнало до следващ фатален инцидент", посочва още общинският съветник Асен Балабанов.

Той прилага и снимки, от които е видно, че по едно и също време пешеходната пътека на въпросното кръстовище пресичат и хора, и автомобили.

"Моля да спешно да наредите на транспортния отдел на общината, съвместно с отговорните органи, да се регулира така светофарната уредба на кръстовището, че да не се застрашава живота на пресичащите по него пешеходци", пише още Балабанов в сигнала до кмета Камбитов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK