Общинският съвет в Сатовча отпусна 1000 лева за болен мъж от Плетена

Ивайло Моллов - председател на Общински съвет - Сатовча, снимка: infomreja.bg, архив

1000 лева ще отпусне Община Сатовча за издръжката на настанения в хоспис в Бобов дол Мехмед Янузов. Парите ще покрият разходите му за лечение и престоя му там за следващите два месеца. Решението бе гласувано на последното заседание на местния парламент.

Мехмед Янузов е на 62 години и е от село Плетена. В хосписа в Бобов дол е настанен от септември миналата година, тъй като няма близки, които да се грижат за него.

Работил е дълги години като миньор и получава пенсия от 350 лева. Сумата обаче не е достатъчна за месечната му издръжка в хосписа, която възлиза на 500 лева.

Община Сатовча с решение на Общински съвет през миналата година също е поела част от издръжката на самотния човек. Той е бил настанен в хосписа в тежко състояние с гангрена на крака, направена му е ампутация, но вече се чувства добре, коментираха негови далечни роднини.

След Нова година се подготвя прехвърлянето на Мехмед Янузов в Дома за стари хора в Гоце Делчев, където парите от пенсията му ще са достатъчни за издръжката му, а и  хора от родното му село ще могат да го посещават по-често и да му помагат.

 

Ивайло Моллов - председател на Общински съвет - Сатовча, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK