Общинският съвет в Гърмен отново остана без председател, и при повторното гласуване няма избран

Екатерина Татанова, снимка: Infomreja.bg

И при повторния избор за председател на Общинския съвет в Гърмен, който се проведе днес след оставката на Екатерина Татанова, съветниците не си избраха нов шеф въпреки двете кандидатури.

Това бе поредната изненада, която народните избраници сервираха на своите избиратели в община Гърмен.

На днешното повторно гласуване ДПС изтегли своя кандидат за поста на Татанова, като борбата за поста председател на Общинския съвет продължи Исмет Узуов от "Движение за просперитет и сигурност в община Гърмен", който при първия опит за избор бе подкрепен от шестима съветници.

При днешния вот ПП ГЕРБ също издигна свой кандидат в лицето на Ибрахим Джруркин, който днес бе подкрепен от четирима свои колеги. Отново четирима съветници от ОбС-Гърмен днес отказаха да упражнят правото си на вот.

От поредното гласуване стана ясно, че постигнатото преди оставката на Татанова мнозинство на законодателната власт в община Гърмен е разрушено поради апетитите за председателския пост, довели до разнобои и неразбирателство между самите групи в малкия парламент.

Както ИНФОМРЕЖА писа, до сегашната ситуация в ОбС-Гърмен се стигна след опитите за преврати, подписки за сваляне на Екатерина Татанова, която не издържа на напрежението и подаде доброволно оставка като остана редови общински съветник в групата на ГЕРБ.

Дали ще се стигне до разпускане на гърменския парламент поради невъзможност народните избраници да си определят председател, или заседанията за избор на такъв ще продължат, предстои да стане ясно след законовите процедури при подобни случаи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK