Общинският съвет в Гоце Делчев решава дали да освободи тримата съветници от ДПС, избрани с преференции

Джалил Бошнак, снимка: infomreja.bg, архив

Общинският съвет в Гоце Делчев ще решава дали да уважи заявленията за отказ от мандат на общинските съветници от ДПС Ибрахим Иса Аян, Исмаил Джинджи и Мехмед Кесаджи. 

Изборът на тримата законно избрани парламентаристи е обявен официално от ОИК –Гоце Делчев на 27 октомври. Макар че те внесоха заявления за отказ и в ОИК, комисията ги остави без разглеждане като недопустими с право за обжалване в тридневен срок пред ЦИК, който изтича днес.

ОИК-Гоце Делчев счита, че след като едно лице е избрано за общински съветник и е обявено за такова от листата на партия или коалиция, то случаите, в които неговите правомощия могат да бъдат прекратени, са изчерпателно изброени в ЗМСМА, чл.30, ал.4. или относно снемането на правомощията на въпросните общински съветници може да стане единствено с гласуване и решение в Общинския съвет.

Иначе в заявленията си Ибрахим Иса Аян, Исмаил Иса Джинджи и Мехмед Шабан Кесаджи заявяват, че не желят да встъпят в правомощията си и желаят да бъдат заличени от списъка на избраните общински съветници.

Както ИНФОМРЕЖА писа, тримата съветници, спечелили мандатите си с преференциален вот, си навлякоха гнева на общинското и областното ръководство заради неспазване на вътрешно-партийно решение, според което преференциите са забранени и не се признават.

Така "непослушните" ативисти бяха поканени да се откажат от мандатите си, а на тяхно място да влязат лидерът на ДПС в община Гоце Делчев Сайди Чолак, бившият заместник-председател на предходния Общински съвет Джелил Бошнак и Хюсеин Зърбаш.

 

КОМЕНТАРИ

12315:43 - 10.11.2015
Та те вече ги загубиха.Кой ще им се върже? Помияри такива.
12312:14 - 10.11.2015
Въведете коментар...
222211:19 - 10.11.2015
Тая гнусотия в ДПС е навсякъде в България закона защитава тя унищожава абе росто нямам думи все едни и същи муцуни всякъде ЕИИИ УСЕТЕТЕ СЕ ЩЕ ИЗГУБИТЕ СЪВЕСТНИТЕ ХОРА
Закрий дпс19:42 - 09.11.2015
Това ми било движение за "права и свободи". Ха ха ха ха :D Къде са ви правата .. къде са ви свободите???? Плюс това, всякакви подписвания на декларации нямат никаква юридическа стойност. Всеки един който е избран, закона го защитава. За жалост .. знаем как се избират хората в Брезница, Лъжница, Корница, Буково - със заплахи, натиск, бонуси, а най-модно стана с разрешителни за сеч. #Закрийдпс!

FACEBOOK