Общинският съвет в Благоевград прие План за противодействие на тероризма

Снимки: Община Благоевград

Общински съвет - Благоевград прие План за противодействие на тероризма на територията на общината. Точката беше предложена за гласуване от кмета на града д-р Атанас Камбитов, след решение на Министерски съвет и във връзка с Националния план за противодействие на тероризма. Целта е да бъде осигурена постоянна и адекватна политика за защита на гражданите  на територията на общината. 

Планът включва координиране на действията на компетентните органи при повишени нива на заплаха от терористична дейност. Той предвижда комплекс от мерки , фокусирани върху превенцията и защита на населението от терористични атаки.

В Плана е предвидено изграждане и поддържане на система за наблюдение и охрана в застрашени обекти от терористични актове, поддържане в постоянна готовност на сили и средства за действия, както и обучение на органите за ръководство на силите и населението за действие при извършване на терористично нападения. 

Мерките предвидени в Плана за действие са насочени най-вече към места, където се събират големи групи хора. В това число влизат стадион „Христо Ботев“ в Благоевград, както и големите търговски обекти. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK