Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград с Ден на отворените врати

Източник: iStock

Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград организира Ден на отворените врати. Инициативата ще се проведе на 26. юни, когато се чества Международният ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на дрога.

Общинският съвет кани всички желаещи да се запознаят с дейността му от 9.00 до 17.30 часа в зала "22 септември", когато ще бъдат показани презентации и филми, свързани с превенцията на наркоманиите. Ще бъдат раздадени информационни материали, а специалисти ще дадат консултации.

От 11.15 до 12.45 часа, както и от 16.15 часа ще бъде представен филмът „Вероника Герин“.

Международният ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици се отбелязва от 1988 г. с резолюция 42/112 на Общото събрание на ООН, приета на 7 декември 1987 г., и изразява решителността на всички страни членки да засилят действията си и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици.

На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. В световен мащаб дейностите, свързани с отбелязване на този ден, се изразяват най-вече в информиране на обществото за въздействието и рисковете от употребата на наркотични вещества.

На този ден Службата на ООН по наркотиците и престъпността (UNODC) всяка година избира темите за отбелязване на Международния ден и стартира кампании за повишаване на осведомеността.

От Общинския съвет по наркотични вещества предлагат да се проведе минута мълчание в 11.00 часа във всички часове на 26. юни и след нея всеки учител да задели 3 минути, в които да обясни опасностите от употребата на наркотици от учениците.

Минутата мълчание се посвещава на Вероника Герин, на починалите от наркотици и на родителите на наркозависими, съсипани от страданията на децата им, както и на протест срещу лесния достъп на подрастващите до психоактивни вещества. Проявата е подкрепена от Регионалното управление на образованието в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK