Общинският съвет от мандат 2007-2011 ще заседава два пъти през февруари

снимка: Нора Василева, infomreja.bg
Две заседания на новия стар Общински съвет (мандат 2007-2011 г.) ще се проведат през месец февруари. Първото заседание ще бъде на 2-ри февруари, а второто на 17-и. Както вече информирахме, избраният на изборите на 23 октомври миналата година Общински съвет в Кюстендил е нелегитимен, след решение на Върховния административен съд и така на практика продължава работата на предишния минипарлемент.

Съветниците вече са върнали служебните лаптопи, ползвани за провеждането на електронни заседания, съобщи председателят на Общинския съвет Васил Иванов. Той посочи, че от следващата седмица старите общински съветници, мандат 2007-2011 година, отново ще получат лаптопите си, което ще позволи нормалното протичане на заседанията, насрочени за месец февруари. Десет са съветниците които са влизали в състава на стария и на новия местен парламент. „Всички са ентусиазирани и имат готовност да работят”, каза Васил Иванов. Няма да има промяна в правилника за работа на съветниците, няма да се променя и броят на постоянните комисии. Васил Иванов посочи, че в деловодството вече са постъпили над 50 докладни записки, които трябва да бъдат разгледани.

Междувременно вр.и.д. областен управител Даниела Годинова  каза пред медиите, че предстои да се изясни казусът относно вече взетите решения от Общинския съвет след изборите през октомври. „За щастие Общинският съвет не е приел решения от изключителна важност, какъвто е например приемането на Бюджет’2012”, коментира Годинова.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//