Общинският лидер на БСП с жалба срещу общинския лидер на ГЕРБ за вота в Изгрев

Д-р Владимир Пандев, снимка: infomreja.bg, архив

Общинският лидер на БСП в Благоевград д-р Владимир Пандев подаде жалба до Общинската избирателна комисия за нарушение на изборния процес в село Изгрев, където днес се провежда частичен вот за кмет.    

"Станах свидетел на следното нарушение на изборния процес, наличието на което застрашава честното и демократично провеждане на изборите: в 19:15 часа представителят на ГЕРБ – Благоевград Йордан Андонов неправомерно влезе в изборното помещение и поиска да му се даде сведение за временния брой гласували и негласували избиратели", е посочил в жалбата си д-р Пандев.

Той допълва, че влизайки в изборното помещение, Андонов не се легитимирал и не представил надлежно заверено пълномощно.

"Видно от гореизложеното и на основание чл. 29 (1) т.1 и т. 15 от ИК моля незабавно да предприемете необходимите действия за отстраняване на последващи подобни нарушения, в това число да дадете на СИК задължителни указания за отстраняване на нарушението и за недопускането на следващи такива", пише още в жалбата до Общинската избирателна комисия общинският лидер на БСП в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

ей Пандев23:57 - 16.03.2014
та това нарушение ли е бе човек , май търсиш под вола теле .Комисията е длъжна да изиска легитимацията а те като са си траели значи не са имали нужда да имсе легитимира колегата ти от ГЕРБ защото хората го познават.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK