Общинския съвет в Кюстендил пак без председател

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Общинският съвет в Кюстендил все още е без председател, след като и на днешното заседание, което бе продължение на сесията от миналата седмица, след 108 часа почивка, съветниците не успяха да се договорят. Стигна се дори и до втори тур при гласуването.

4 предложения за избор на председател, направиха съветниците в Кюстендил. Гласува се за Васил Иванов от „Коалиция- Кюстендил”, Вася Пешева от ГЕРБ, Мая Шишкова от БСП, Ангел Джонев от „Инициатива за Кюстендил Осогово”.

Съветниците гласуваха и временна комисия за тайния избор от 5- ма души с председател Олег Смолички от БСП и членове- Милен Николов и Боян Милушев от ГЕРБ, Светослав Василев и  Радмила Рангелова от "Коалиция- Кюстендил". В залата присъстваха 36 съветници, отсъства само Иван Пипонов от ”Синя коалиция за Кюстендил”.

На първото гласуване Васил Иванов получи 13 гласа, Вася Пешева имаше 12 гласа, Мая Шишкова – 9 гласа и Ангел Джонев – 2 гласа. На практика Васил Иванов получи всички 13 гласа на Коалиция Кюстендил. Вася Пешева, освен 9-те гласа на ГЕРБ е получила още 3.

Мая Шишкова също получава глас повече от 8-те на БСП. На провелия се втори тур за избор на председател на парламента Васил Иванов получи 14 гласа, а Вася Пешева получи също 14 гласа. 28 бяха и действителните гласове. 8 бяха празните пликове – съответстващи на броя на съветниците от БСП.

Заседанието на Общинския съвет ще продължи следващата седмица, до избор на председател на местния минипарламент.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK