Общински съветник от Гоце Делчев: Някой трябва да отстъпи, преди да е станало най-лошото!

Призванието ви на лекари ви задължава да поставите здравето на хората на първо място, особено сега!

Общинският съветник от БСП в Гоце Делчев - Димитър Бояджиев, излезе със своя позиция по повод случващото се в местната болница - МБАЛ "Иван Скендеров", в разгара на пандемията от коронавирус и в навечерието на светлите християнски празници, които предстоят. В позицията, публикувана в социалната мрежа Фейсбук, Димитър Бояджиев заявява:

"Посрещнахме Лазаровден. Приема се, че този пролетен празник е преддверие на светлите Великденски дни, в навечерието на които хората търсят смирение и опитват да ги посрещнат с чисти помисли и дела, тъй като това са дни на доброто - на пречистваща мъка и съкровена радост.

Е, тази година в Гоце Делчев не е така - хвърлят се обвинения, крещи се по доблестни лекари, останали на своя пост, организират се грозни сцени... Казват "Защо го докарахте тоя!" същите, които гласуваха за неговото назначение и го обсипваха със суперлативи.

Беше "наследник на пословичен гоцеделчевски лекарски род.", "на невероятно интелектуално ниво", "с прекрасна оздравителна програма" - това не са мои думи, защото не съм бил в конкурсната комисия.

Това бяха отзивите на колегите от ВСИЧКИ други партии. Сега същите говорят друго. Те отговорност не носят, но отговорност търсят, а някои просто се спотайват. Колко удобно!

Не спестих позицията си и тук, макар негативите, които носи всяка такава, защото не сте ме избрали, за да бягам от отговорност. Да, накрая позицията е на групата ни, но повярвайте, на многобройните вътрешни срещи дискусиите са дълги и тежки.

И когато някой ми каже "Аз съм твой избирател - гласувай така!", аз му отговарям: "Ти си гласувал за мен и партията ни, защото си имал доверие в моя разум и нашата отговорност, така че не искай да гласувам непременно с твоето лично мнение, когато моето е различно. Довери се на нашата разсъдливост, защото ние винаги търсим максималния обществен интерес, а не индивидуалния, тъй като имаме достъп до цялостната информация."

Една понякога тежка задача, но затова сте ни избрали, а не за да обръщаме палачинката спрямо политическия дивидент. Относно обвиненията в бездействие на Общински съвет - те са най-малкото злонамерени и неинформирани, тъй като по казуса с боницата са проведени три заседания и десетки комисии, търсени са всички варианти - от една страна да запазим лекарите, към някои от които имам и лични пристрастия, но от друга - да не уволняваме управители през няколко месеца, защото това обезателно води до анархия и влошаване на и без това не розовото състояние на МБАЛ "Иван Скендеров".

Без да заемаме страна, без да правим политика, търсихме работния компромис и решението в името на обществения интерес - работеща с пълен капацитет болница, но и реформа, която да спре порочните практики и да подобри здравната грижа. Макар десетките срещи, след края на последния кръг разговори разумът не надделя и здравето на хората продължава да бъде заложник.

Не зная дали има смисъл, но с недежда искам да отправя последен отчаян призив: Уважаеми медици, д-р Улевинов, някой трябва да отстъпи, преди да е станало най-лошото! Призванието Ви на лекари Ви задължава да поставите здравето на хората на първо място, особено сега! Да, Общински съвет има отговорност като принципал, но няма отношение към лечението на хората и прякото управление на болницата - с това сте натоварени Вие, не ни превръщайте в палачи!"

Фейсбук - Димитър Бояджиев

 

КОМЕНТАРИ

наблюдател18:30 - 14.04.2020
нямали кой да отвори очите на мъжът на оная руса кукумявка да я прослиди канеловица
Въведете име...17:05 - 12.04.2020
Много шум за нищо. Закривайте.
Димитър16:42 - 12.04.2020
Чета някои коментари и се чудя как може някои хора да се изказват, без да имат представа какво се случва в действителност. Предизвестията за напускане са дадени много преди в България официално да бъде обявено извънредно положение. След това те заявиха, че ще останат на работа и ще работят БЕЗПЛАТНО, докато трае проблема с Covid-19, но въпреки това управителя ги освободи след изтичане на едномесечния срок на предизвестието. За завеждащ отделение този срок е 3 месеца. Каква ти прокуратура! Всичко е законно. Подаваш молба за напускане, ако работодателя я подпише, напускаш, когато изтече законния срок на предизвестието. Какви частни кабинети? Има ли в града частен кабинет, в който може да се ражда? Няма! В частният кабинет пациентът може да се консултира, да се лекуват гинекологични проблеми, но акушерството е медицинска дейност, която се извършва в болнично заведение! Какво ще правят неонатолозите в частен кабинет? Те поемат новороденото от мига на раждането и се грижат за него, докато бебето бъде изписано от болницата. Имат ли кувьози в частните кабинети? За да напуснат 14 супер професионалисти в своята област, отдали целия си съзнателен живот за здравеопазването в родния им град, значи трябва да са много, много огорчени. За това се замислете, автори на коментари.
пациенти16:16 - 12.04.2020
Почти всички напуснали лекари са ДИСПЕЧЕРИ за пренасочване на болните към личните им кабинети! Болницата може и без тях, няма нужда от ДИСПЕЧЕРИ!

FACEBOOK