Общинска комисия избра 3 текста за химн на Дупница

снимки: Община Дупница

9 текста като варианти за химн на Дупница разгледа на своето заседание днес комисия към Общината. В крайна сметка членовете се спряха на 3 варианта, от които жителите на града ще могат да изберат един.

Първоначално бяха внесени 6 текста, но ден след последния срок бяха внесени още 3 и комисията реши да ги допусне. “Когато имаме повече варианти, то тогава и изборът е по-голям”, обясни Таня Камбурова-старши специалист “Култура и духовно развитие” и диригент на мъжкия хор.

Комисията бе председателствана от заместник-кмета Олга Китанова в отсъствието на инж. Методи Чимев.

По предложение на Иван Гатев комисията прие да бъдат обявени само избраните текстове, а не техните автори. “От години вече съм в този град и се притеснявам, че много хора ще гласуват не толкова за самия текст, колкото за самия автор или срещу самия автор. А не това е целта все пак”, обясни съображенията си Гатев.

“Всеки един от членовете даде 3 предложения, като тези с най-много гласове ще бъдат представени на жителите на общината. Обсъдихме критериите за написване на такива текстове, които да бъдат съобразени и с отличаващите се изисквания за написването на музика с цел да се спази прозодията на текста. Също така в текста, който бъде избран от дупничани, ще се наложат незначителни стилистични или граматически корекции. От комисията сме направили бележки за всеки един от 3-те текста и какво трябва да бъде корегирано”, допълни Камбурова.

Всеки един ще може да гласува за един от вариантите на официалния сайт на общината www.dupnitsa.bg до 12 часа на 2-и септември 2013 година.

“Искам да благодаря от името на дупничани на всички автори за предоставените текстове. Всеки един от тях заслужава нашите адмирации”, каза Китанова.

 

снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK