Общината в Дупница кандидатства за финансиране на младежки център

Снимки: Община Дупница

Заложените финансови средства за всеки център са в порядъка от 1,4 до 1.8 млн. лева

До месец очакваме да бъде пусната мярката за финансиране на младежки центрове и Община Дупница веднага ще входира документите за изграждане на такъв в района на КЕЧ-а. Това заяви зам.-кметът на Община Дупница по икономическите дейности Олга Китанова. "Знаете, че имаме готов идеен проект, който вече презентирахме. Сега работим и по техническата документация, за да бъдем готови и входираме с отварянето на програмата. Община Дупница попада в списъка за финансиране на младежки центрове.

Община Дупница е допустима по дейност за изграждане на център за подкрепа на личностно развитие, където попадат 23 общини от страната. Освен разкриването на работни места, в този младежки център ще трябва да обхванем и поне 450 млади хора на възраст от 10 до 29 години. Заложените финансови средства за всеки център са в порядъка от 1,4 до 1.8 млн. лева", обясни Китанова.

Проектът предвижда открита площ състояща се от пространство с различни арт работилни и творчески ателиета, места за отдих, спортни площадки, културни прояви на открито, wifi зона и други, като единствено бившата административна сграда ще се запази и използва отново за администрация, където ще се помещава информационен център, зали, кабинети и ателиета.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK