Общинари от Лондон на обмяна на опит в Банско

снимка: Община Банско

За да обменят добри практики представители от община Кройдън бяха на тридневно посещение в Банско и се срещнаха с кмета Георги Икономов.

Гостите от Великобритания са в Банско, по повод Встъпителна пресконференция по проект „Идентифициране и внедряване на добри практики в областта на управлението на човешките ресурси чрез обмяна на опит и практически знания между община Банско и община Кройдън”, осъществен с безвъзмездната финансова помощ на Оперативна програма „Административен капацитет”.

Господата Живко Христов (българин, работещ в община Кройдън вече 15 години), Ашлей Томас и Алън Гуд разговаряха с градоначалника за добрите практики, които една малка българска община като Банско би могла да взаимства от най-голямата община на столицата Лондон. Наброяваща около 340 хиляди жители, Кройдън има 30 избирателни района, а в общинската админстрация работят 3000 служители.

Гостите споделиха и великолепните си впечатления от Банско, както и доброто взаимодействие с местната общинска администрация при подготовката на проекта. След визитата при градоначалника се състоя работна среща с екипите по проекта от българска страна.

Денят продължи с Встъпителна пресконференция, на която ръководителят на проекта Камелия Радева презентира приоритетите, основните направления и целите на проекта. Пресконференцията беше открита от заместник – кмета на общината Сашка Въчкова.

Живко Христов се спря обстойно на представянето на най-голямата лондонска община и направи един важен акцент. Според него, не само Банско трябва да приеме добрите практики на Кройдън, но и Кройдън има какво да се научи от малката българска община.

Този проект, на стойност над 300 хил лв., е поредният, който Банско реализира по европейски програми. В тринайсет хилядната община се изпълняват проекти за над сто и тринадесет милиона лева.

 

снимка: Община Банско
снимка: Община Банско

КОМЕНТАРИ

CHICAGO14:36 - 19.10.2013
На каков язик си думахте бе ѝОПЕТА-на Лондонски,или на бански???
еко23:05 - 18.10.2013
Изключително деен кмет! Браво на банскалии!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK