Община Струмяни в тежко финансово състояние, кметът моли държавата за помощ

Емил Илиев, снимка: infomreja.bg, архив

Тежкото финансово състояние на Община Струмяни засегна и навременното изплащане на възнагражденията на служителите.

Общо старите наследени задължения, които Общината погасява, са над 4 милиона лева при годишен бюджет 3,3 милиона лева. "Не можем да пренебрегнем и констатираните злоупотреби от предишния екип на 2 независима одита, като само от единия одит загубите са над 700 000 лв.", обяви кметът Емил Илиев.

Освен проблема със заплатите на администрацията, Общината е затруднена да изплати и възнагражденията на лицата по програмите за временна заетост, тъй като няма свободни финансови ресурси и съответно да се получи превод от Бюрата по труда.

Смешно е да се твърди, че заплатите не са изплатени поради обезщетения на неправомерни уволнения, твърдят от кметския екип.

Заплатите за ноември и декември ще се получат през януари с изравнителната субсидия.

"За съжаление всички трябва да плащаме за безотговорното и безразборно харчене и лошото управление на финансите от предишния екип на община Струмяни", коментира още кметът Емил Илиев.

По думите му ръководството на общината в продължение на една година води стриктна финансова политика и спазва принципите на законосъобразност и прозрачност на управление.

"Трудно се излиза от този омагьосан кръг, но съм убеден, че живеем в демократично общество, където е възможна справедливостта и хуманност. Ръководният екип на община Струмяни води преговори с Министерството на финансите  за отпускане на допълнителна целева  финансова субсидия. Много се надявам, че правителството и държавата ще ни чуят,  защото в общината живеят и работят граждани на България. И въпреки всичко, не чакаме само от държавата помощ.  Предприемаме твърди мерки за погасяване на огромните задължения с продажба на общинско имущество, икономии и привличане на нови източници за финансиране", посочи още кметът на Струмяни.

 

КОМЕНТАРИ

Един от добрите09:12 - 28.11.2012
Некадърник само знае да се оплаква, а как точат общината с колегите му от общински съвет, защо не го попитате! ЖАЛКИ СТЕ ПОГЛЕДНЕТЕ СЕ ОТ СТРАНИ
Каквото си избере народа14:29 - 26.11.2012
Този е сменил снимката с телефона със снимка в молитвена поза.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK