Община Струмяни отпразнува 36-ия си рожден ден

снимки: infomreja.bg

С концерт на обичани народни изпълнители и самодейни състави, изложби, огнено шоу и заря отбеляза 36-годишния си рожден ден община Струмяни. За втора година празничният 7-и април бе дъждовен, което организатори и гости приеха за добра поличба.

Програмата бе открита с концерт под надслов „С магията на Малешево и Пирин“ с участието на фолклорните ансамбли към читалищата, училищата и детските градини.

На площад „7-и април“ пред сградата на кметството се изявиха и стотици самодейци от Микрево, Струмяни, Илинденци, Никудин и Игралище.

Малко преди концерта общинският кмет Емил Илиев официално откри Бизнес инкубатор – Струмяни и изложба базар на картини от фонда на Арт център Илинденци. На церемонията присъстваха Неврокопския митрополит Серафим, народния представител Митко Захов, заместник-областните управители на Благоевград Костадин Дурчов и Димитър Капитанов, както и кметовете на Сандански и Петрич – Андон Тотев и Вельо Илиев.

Поройният дъжд, излял се в късния следобед, наложи празничната програма да прекъсне за около час. Природното явление обаче не успя да помрачи настроението и бе изтълкувано от всички като добър знак и късмет за община Струмяни.

Заедно с кмета домакини на празника на Струмяни бяха и абитуриентите от випуск 2014 на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Микрево, които издигнаха националния флаг и знамената на община Струмяни и Европейския съюз.  

"Щастлив съм, че посрещаме заедно 36-ия рожден ден на нашата община - малка по население, но голяма по територия. Тази година празника посвещаваме на абитуриентите с пожелание да станат студенти и да инвестират знанията си в родния си край – горди, че са потомци на хилядолетна цивилизация", каза в словото си Емил Илиев.

Неизменна част от тържествата и тази година бяха духовият оркестър на община Струмяни и съставът на мажоретките към училището в Микрево, които дадоха началото на празничния концерт.

На сцената излязоха танцьорите от ансамбъл „Малешевци" - Микрево - носител на голямата награда на фестивала "Малешево пее и танцува 2013", както и народните изпълнители Ирина Паскалева и Янко Неделчев.

Огнено танцово шоу „Дивинитас“ бе атракцията на празничната вечер. Страстите на площада допълнително разгорещи и фолк певицата Камелия.

Организаторите се бяха погрижили и за тържествена заря, която озари небето над Струмяни.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Абитуриентите от училището в село Микрево
Кметът на община Струмяни Емил Илиев
Народната певица Ирина Паскалева
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK