Община Сатовча ще се справя сама със зимното поддържане на пътищата

Арбен Мименов, снимка: infomreja.bg, архив

Нито една фирма не е подала документи за обявената от община Сатовча обществена поръчка за възлагане поддръжката на четвъртокласната пътна мрежа през зимата. 

Причината според кмета Арбен Мименов е малкото отпуснати средства за тази дейност - 24 000 лева, и трудният терен за зимно почистване в общината.

Така за поредна година общинската администрация ще вземе в свои ръце тази дейност, като ще се ангажира и да я обезпечи с наети по различни програми работници за временна заетост.

С предвидените 24 000 лева още през следващите седмици ще се купят пясък и луга.

Общината ще приведе в готовност и наличната собствена техника, с която да се реагира адекватно още при падането на първия сняг.

На определени места по стръмните участъци ще бъде складиран пясък, който да използват при нужда както наетите работници, така и водачите на закъсали на пътя автомобили.

Направен е вече и график, според който при снеговалеж пътищата да се чистят преди тръгването на първите автобуси за Благоевград и София, съобщиха от община Сатовча.

 

КОМЕНТАРИ

ivan13:36 - 20.10.2013
Mnogo ste pravi vsihkite do tyk.Arben-furgovskia kmet tete sa oktopoda na prane na pari i pitam kude e prokoratyrata i naroda.te ograbvat naroda vijte kakvi dalaveri prviat i sus kmuk-durva-materiali-i poruhki.
Кольо14:32 - 19.10.2013
Докога този мазен образ ще се кипри като кмет и падишах на община Сатовча? Следствие,съд и....по законите на държавата.
Иван08:13 - 15.10.2013
От мен друговереца честит прадник,но за този разбойник няма господ.
до горните невежи21:27 - 14.10.2013
дано в тези свещенни дни и часове преди светлия празник си давате сметка че хулите и клеветите човека без да имате основание за това. дано Аллах ви прости. Помолете го за това. Помолете Аллах а не Арбен да ви прости, защото вие всички сте грешници.

FACEBOOK