Община Пловдив и Италианската търговска камара обсъждат дългосрочно партньорство

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

В града под тепетата се проведе среща между членове на Италианската търговска камара в България и представители на местната власт, на която бяха обсъдени възможности за насърчаване на международното и интер-институционалното сътрудничество между двете страни.

Стефан Стоянов, заместник-кмет на Община Пловдив, представи пред италианската делегация и д-р Джузепе ди Франческо, почетен консул на Италия в Пловдив, бизнес климата и инвестиционните възможности на региона, както и развитието на града през последните години.

Специално внимание бе обърнато на целите и функциите на отдела за бизнес развитие към Общината и на уникалния за страната проект „Тракия икономическа зона”. В рамките на посещението в Пловдив президентът на Италианска търговска камара в България, Марко Монтеки, разкри перспективите за стабилно и трайно сътрудничество между италиански фирми и местните бизнес структури.

На срещата бе подчертано, че сред основните цели на Камарата са насърчаването и подпомагането на икономическия и културен обмен между Италия и гр. Пловдив чрез подкрепа на различни инициативи. „Италианската общност в Пловдив е една от най-силните в региона и сътрудничеството ни ще се развива все повече и повече.

Вярвам, че нашият град представлява интерес за италианския бизнес и ние ще продължим да осигуряваме максимално съдействие и подкрепа, както правим за всички инвеститори в региона“, заяви Стефан Стоянов, заместник-кмет на община Пловдив. Градът под тепетата е новата инвестиционна столица в страната заради своята устойчива икономика и бизнес структура, като нарастващата популярност сред инвестиционните среди се дължи и на уникалния проект „Тракия икономическа зона“.

В него се обединяват 9 общини, 6 индустриални зони и 2 клъстера, за да предложат първия в България Район за целенасочена подкрепа от държавата. Решаващо значение за развитието на Пловдив като инвестиционна столица и за повишения интерес от страна на италианската бизнес общност, има и фактът, че градът под тепетата и италианския град Матера са избрани за Европейски столици на културата за 2019 г.

Близките контакти и бизнес срещи показват как силните и исторически утвърдени двустранни отношения са способни да генерират развитие в социален и икономически план и да засилят партньорството на местно ниво.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK