Община Петрич защити проект за заетост на хора с увреждания

Снимка: Infomreja.bg, архив

Община Петрич защити проект за заетост на хора с увреждания. Финансирането е по проект „Активно и развиващо се пространство за равен шанс” e от ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. с подкрепата на Европейския социален фонд. Стойността на проекта е 302 660,28 лв.

Срокът за изпълнение е 18 месеца. По проекта ще бъде осигурена заетост на 30 лица с увреждания на възраст между 30 и 54 години. Те ще имат възможност да работят на административна длъжност – технически сътрудник в кметствата по селата и в Общинска администрация - Петрич, в продължение на шест месеца на пълен работен ден.

„По линия на проекта ще бъдат оборудвани работни места за тези хора, ще бъде осигурен и специализиран транспорт от и до работното им място”, уточни изпълняващата длъжността кмет на община Петрич, Минка Салагьорова.

Проектът предвижда също сформирането на група от 50 потребители на услугата в това число: 30 лица, които да полагат грижа за работещите хора с увреждания и 20 лица, от които 10 родители на деца с увреждания , които да се грижат за своите деца /10 деца/.

За мотивиране и насърчаване участието на пазара на труда на лицата, които полагат грижи за зависими членове на семейството, ще се провежда мотивационна, психологическа и здравна подкрепа, според техните индивидуални потребности.

За тази цел ще бъдат обособени и оборудвани две помещения, в които ще се провеждат консултациите, ще се предоставя грижа и за децата с увреждания в терапевтично ателие, в зависимост от специфичните им нужди. Повече информация за проекта, заинтересованите лица могат да получат на място в Община Петрич. Това обобщи Минка Салагьорова, която замества временно излезлия в отпуск градоначалник Димитър Бръчков. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK