Община Петрич ще отбележи Деня на българската конституция

Снимка: Infomreja.bg

Със съвместна инициатива „Час на българската конституция” за първи път Община Петрич и Адвокатска колегия - Благоевград ще отбележат Деня на българската конституция - 16 април.

В девет училища на територията на общината утре правоспособни юристи в рамките на 35 минути ще запознават учениците с техните права и задължения, според основния закон на Република България.

Ще бъде направена и специална мултимедийна презентация по темата, подготвена от Адвокатска колегия - Благоевград.

Като част от инициативата „Час на българската конституция” всяко посетено училище ще получи подарък от народния представител Димитър Танев – екземпляр на Конституцията с посвещение: "Демократичното общество се гради не само върху правата и свободите, но и от задълженията и отговорностите на личността, определени от Върховния закон на Република България".

Училищата, които са включени в инициативата, са: ПГМЕТ „Юрий Гагарин”, гимназия „Пейо Яворов”, ПГИТ „Проф.д-р Асен Златаров”, СОУ „Никола Вапцаров”, I ОУ „Кочо Мавродиев”, III ОУ „Гоце Делчев”, I V ОУ „Христо Смирненски”, СОУ „Васил Левски” с. Коларово и СОУ „Св. Паисий Хилендарски” с. Първомай. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK