Община Кюстендил предлага онлайн проверка на данъчни задължения

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Новата услуга все още е в експериментален период, но пък всеки данъкоплатец има възможността да провери задълженията си. Така Надя Каратова, заместник-кмет по икономика и финанси, коментира новата услуга

„Всеки един от жителите на общината, който е притежател на жилище или моторно превозно средство, има възможност, посредством официалния сайт на община Кюстендил, да провери какви са задълженията му. Справката може да се направи на нашия сайт, в секция „Местни данъци и такси”, допълни Надя Каратова.

Физическите лица могат да проверят задълженията с въвеждане на ЕГН, а юридическите – с Булстат и входящ номер на декларацията, с която са декларирани данните.

За успокоение на всички физически лица, които ще правят справки с въвеждане на единните граждански номера, от Общината информират, че данните им са защитени, като се използват съвременни методи за криптирана връзка. В справките ще се появява и информацията за данъчните задължения на физическите лица и фирмите от предишни години.
 

КОМЕНТАРИ

Росица Петрова09:28 - 20.10.2018
За тази година не получих съобщението за данък за Долно село. Не помня моя КИН искам да платя онлайн,защото живея в София. Какво да направя?
Емилия Георгиева Розова12:39 - 09.12.2017
Колко дължа данък
Иван Тодоров17:25 - 11.01.2016
Въведете коментар...
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK