Община Кюстендил набира предложения за членове на съвета на децата

Снимка: Infomreja.bg

Желаещите да кандидатстват трябва да бъдат на възраст от 13 до 16 години

Община Кюстендил набира предложения за членове на съвета на децата. Той е консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и от 2003 г. работи в изпълнение на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето.

Целта му е да насърчава детското участие в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения. Той включва представители на младите хора от всяка административна област и деца от уязвими групи.

Желаещите да кандидатстват трябва да бъдат на възраст от 13 до 16 години.

Кандидатстването става в следните направления:

- Членове на училищни форми за самоуправление, съгласно чл. 171 на Закона за предучилищното и училищното образование, или на детски/младежки съвети, парламенти и др.;

- Представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса;

- Представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и потребители/доброволци в социални услуги за деца;

- Индивидуални кандидатури.

Необходими документи за кандидатстване:

  1. Формуляр за кандидатстване;
  2. Мотивационно писмо;
  3. Протокол или друг документ, доказващ решение за номинацията.

Съгласно процедурата Община Кюстендил очаква кандидатурите до 24.05.2022г. Документите се подават на място в деловодството на Община Кюстендил  или по пощата на адрес: град Кюстендил 2500, пл. „Велбъжд”1, както и по електронен път на e-mail: [email protected].

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK