Община Кюстендил изгражда приключенски парк в Хисарлъка

Снимка: Община Кюстендил

Общата стойност на проектната идея е в размер на 999 550,00 евро, а планираната продължителност 24 месеца

Община Кюстендил, като водеща организация, кандидатства с проектна концепция „Трансгранична атрактивност – интелигентен туризъм в регион Кюстендил - Крива паланка - Невестино” по Покана 1 на Териториалната стратегия на програмата България- Северна Македония 2021-2027.

Проектът предвижда изпълнението на 6 дейности, които да бъдат изпълнени съвместно от 6-те партньорски организации, а именно: Община Кюстендил, Община Крива Паланка, Община Невестино, Българска търговско промишлена палата, Регионален музей – Куманово и Център за развитие на СИР за планиране в Република Северна Македония.

В рамките на проектната концепция се предвижда изграждане на приключенски парк в местност „Хисарлъка“. Изграденият атракционен парк ще включва въжени съоръжения с различни препятствия, подходящи за различни възрасти и степен на трудност /екстрийм приключение в клоните на дърветата - окачени мостове, мрежи, пасажи, дънери, връзките на Тарзан, летящи въжета/, алпийски тролей, подобрена пешеходна инфраструктура – алеи и места за отдих, осигуряване на място за екологосъобразен трансфер за автомобили и велосипеди.

Общата стойност на проектната идея е в размер на 999 550,00 евро, а планираната продължителност 24 месеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK