Община Кюстендил без актуализиран бюджет за миналата година

снимка: Нора Василева, infomreja.bg, архив

За поредно заседание вече Общинския съвет в Кюстендил отказа да гласува актуализацията на общинския бюджет за 2011 г. Предложението за отпадане на точката дойде от Олег Смолички от БСП.Според него Законът за държавния бюджет визира, че бюджетът може да бъде променен в рамките на текущата година, а това е записано и в Наредбата за Общинския съвет. Освен това и групата на БСП имала партийно решение по въпроса. Подобно решение да не гласува за докладната имаше и групата на ГЕРБ. Нито един съветник обаче не посочи конкретни и обосновани мотиви защо е против актуализацията.

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов коментира, че не влиза в политически коментари. „Има конкретни икономически интереси. Същите тези съветници (бел.ре. в Кюстендил отново заседава Общинския съвет с мандат 2007-2011 г., до провеждането на нови избори за минипарламент), през месец септември миналата година, отложиха гласуването на актуализацията с мотивите, че тя трябва да бъде гласувана от новия Общински съвет. В момента те стоят и чакат да се върне 2011 година, как ще стане. Това са хора, които ясно са показали, че не ги интересува Кюстендил”, каза Петър Паунов.

Според него по този начин съветниците се опитват да спрат Кюстендил от възможността да взима европейски пари, тъй като проектите на общината ще получават по-малко точки при класирането. Липсата на гласувана актуализация на бюджета може да доведе до отказ от Сметната палата да завери самия бюджет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK