Община Гоце Делчев затяга мерките срещу непълнолетни нарушители, създава програма за борба с наркоманията

Снимки: Община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев ще затегне наказателните мерки по отношение на родителите, чийто непълнолетни деца са извършители на противообществени прояви.

Освен това, в най-кратък срок ще бъде създадена Общинска програма за борба с наркоманията за периода 2016 – 2020 година, както и план за действие.

В тяхното изработване ще участват представители на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица в община Гоце Делчев, училищните психолози в учебните заведения на територията на общината, представители на всички отговорни институции като Районно управление „Полиция“, Дирекция „Социално подпомагане“ и други.

Целта е да бъде ограничено разпространението и употребата на наркотични вещества сред непълнолетните лица в общината, както и да се намалят проявите на агресия и противообществените прояви, извършвани от такива лица.

Около тези мерки се обединиха представители на всички институции в общината, както и ръководителите на учебните заведения, които проведоха нарочна работна среща по темата, инициирана от ръководството на Община Гоце Делчев, в лицето на кмета Владимир Москов и заместник – кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш.

Целта на срещата бе да се разговаря открито за проблемите, които съществуват сред младите хора в общината и да се чуе мнението на всяка една от отговорните страни за мерките, които трябва да се предприемат.

Данните показват, че нараства броят на лицата под 18 годишна възраст в община Гоце Делчев, които употребяват наркотични вещества.

Освен това се увеличават и проявите на агресия, вандализъм, унищожаване на имущество, нарушаване на нощната тишина, или като цяло противообществените прояви, извършвани също от малолетни и непълнолетни.

Основният проблем, по мнението на всички, е липсата на достатъчна заинтересованост и родителски контрол по отношение на децата с по-проблемно поведение.

В много от случаите става дума за малолетни или непълнолетни лица, чийто родители са извън страната, или просто проявяват пълна незаинтересованост.

Затова, наказателните мерки по отношение на такива родители, ще бъдат засилени и ще им бъдат налагани финансови санкции, които са в размер над 300 лв. в случаите, когато техните деца бъдат установени като извършители на противообществени прояви.

За да се наложи по-добър контрол на все по-увеличаващата се употреба на марихуана и амфетамини от ученици в Гоце Делчев, Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица има готовност да предостави на учебните заведения тестове, с които да се извършва проверка на ученици, за които има такива съмнения.

 

КОМЕНТАРИ

майка15:23 - 01.02.2016
Докато не се хванем за ръце всички родители ,учители полиция и други отговорни институции , докато спре да ни пука от богатата върхушка в града ни която е в основата в разпространението на наркотични вещества и алкохол метак , докато не се свият сърмите и на прокурори и съдии които работят непрекъснато със споразумения и оправдават рецидивисти , докато политиците опъват чадъри над климинално проявени които им решават изборните резултати , оправия в държавата ни няма да има . На хората им са ясни и известни всички схеми но никой облечен във власт и на всичкото отгоре със солидна заплата за да си изпълнява коректно задължения не го прави дори и заплашва някой дръзнал да им направи забележка .Дори съвестни жители на града ни които от чисто граждански подбуди се опитат да помогнат веднага се информират престъпниците и се дават имената на гражданите . Лошо господа , много лошо само с рушвети и затваряне на очите не се живее
майка15:14 - 01.02.2016
Докато не спрат да се правят на интелресни както от МВР и от комисията относно съвместните провеки по заведенията за наличие на малолетни и непълнолетни след вечерният час в тях както и публичното оповестяване на имената на родитебите допуснали децата им след полунощ да пият и да се дрогират по дискотеките просто нищо няма да се случи . Докато се крие от медиите в коя дискотека на "Наши хора" се се тровят клиентите с алкохол менте който от една чаша ги прави въртоглави и неконтролируеми също няма да има напредък никакъв в тази посока . Полицията знае точно къде се пордава дрога , знае и за алкопа менте но не смее да проговори та камо ли и проверки да назначи пък и честно да оповести резултатите от тях . Кой крият от медиите та само с инициали се отразяват престъпниците не е ли по правилно като превантивна мярка да се съобщават такива престъпници и най вече осъдените за престъпления с алкохол и дрога .
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK