Община Гоце Делчев кандидатства с нов проект по "Красива България" за 180 000 лева

Снимки: Infomreja.bg, архив

За финансиране от фонд „Красива България“ на нов инвестиционен проект с наименование „Надстройка и осигуряванена достъпна среда на Центъра за настаняване от семеен тип за възрастни хора с умствена изостаност“ ще кандидатства община Гоце Делчев. 

Проектът е на приблизителна стойност до 180 000 лева с ДДС. Финансирането от фонд "Красива България" е в размер до 122 400 лева, или 68 %. Съфинансирането от общината е до 57 600 лева, което е 32 % от общата стойност на проекта.

Документацията за кандидатстването е напълно готова. Проектът е допустим по Мярка М02-01 и в близките дни предстои общинските съветници да дадат картбланш за кандидатстване за поредната добра инвестиция.

При одобрение на проекта и сключване на споразумение за финансиране на дейностите по него те трябва да бъдат изпълнени и отчетени до края на 2017 г.

Проектът касае изграждане и надстройка на Центъра за настаняване от семеен тип, който функционира от 1 април 2014 г. Той се помещава на втория етаж в масивна двуетажна общинска сграда, която е реконструирана, оборудвана и обзаведена чрез реализиране на няколко проекта, финансирани от Социално-инвестиционния фонд, проект „Красива България“, общински средства и дарения.

На първия етаж в същата сграда функционира съвсем самостоятелно и друг ЦНСТ за възрастни хора с деменция, заради което е належаща нуждата от разширяване на сградата. Проектът предвижда и изграждане и монтиране на асансьор, тъй като има тенденция към застаряване на потребителите, за които представлява трудност да изкачват по няколко пъти дневно стълбите до втория етаж.

Според изготвения инвестиционен проект за разширяване на сградата на ЦНСТ ще бъдат изградени допълнително трудово-терапевтичен кабинет, дневна зала, пригодена за хора с увреждания тоалетна, складово /мокро/ помещение и асансьор.

Въпросните помещения се предвижда да бъдат изградени чрез надстрояване на съществуващите пералня, котелно и склад, разположени на първия етаж в сградата с площ от 72.25 м2 след демонтаж на покривната конструкция, намираща се на това място в момента, поясниха от общинската администрация.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK