Община Дупница търси изпълнител за мащабния ремонт в ж.к. "Бистрица"

Снимка: Община Дупница

Община Дупница обяви процедурата по избор на изпълнител, който да извърши мащабните строителни дейности в най-големия квартал на града.

Предметът на поръчката е извършването на строително-монтажни работи по проекта за реконструкция на уличната мрежа, тротоарите, междублоковите пространства, съоръжения за игра на деца и съоръжения за младежи в ж.к. "Бистрица".

Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., като прогнозната стойност е 4 480 197.36 лв без ДДС.  

Отварянето на документите на участниците ще стане в публично заседание на 10 март от 10,30 часа в сградата на администрацията.

"След реализацията на "Зелена градска среда" в няколко квартала, ето че дойде време и за жк.Бистрица. Надявам се да няма проблеми с поръчката и строителните дейности там да започнат още през това лято. Все пак не говорим за дейности, които ще отнемат месец-два, и то за много сериозен периметър", коментира кметът инж. Методи Чимев.

Крайната дата за реализацията на проекта е 31 май 2018.

"Реално парите, които успяхме да осигурим за ж.к. "Бистрица" са повече, защото стартираме и подмяната на водопреносната мрежа за 1 млн. лева. Проблем, който е много сериозен за града и селата, но според възможностите ни, ще го решаваме. Вчера сключих официално договор с фирмата изпълнител за подмяната, така че... започваме. Ж.к. "Бистрица" ще стане много красиво и приятно място за живеене", допълни градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK