Община Дупница спечели проект за създаване на Дневен център за възрастни с увреждания

Инж. Методи Чимев, снимка: Община Дупница

Важен социален проект спечели Община Дупница по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Съвсем скоро, на територията на Дупница ще започне да функционира Дневен център за възрастни хора с увреждания. Бюджетът на проекта е 383 835 лв., а продължителността на услугите ще бъде 18 месеца.

„Отдавна очаквахме резултат и няма да крия, че съм изключително доволен. Най-малкото в случая е, че ще се осигури постоянна работа на 12 човека персонал за центъра. Самите услуги са напълно безплатни и ще облекчат изключително много семействата, които се грижат за хора с увреждания. Този център, чрез грижата, която ще осигури на потребителите, ще даде възможност на техните близки да работят пълноценно", коментира кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

Новото социално заведение ще бъде разположено на 4-ия етаж в сградата на бившата поликлиника с капацитет за 30 потребители. Това е първият подобен център на територията на общината.

Кметското ръководство се опитва да осигури средства за изграждането му в продължение на 3-4 години. нансиране за реализацията.

"За наша радост най-после успяхме“, подчерта със задоволство градоначалникът. 

В момента се подготвят документите за подписване на договора с Управляващия орган по оперативната програма. Предстои ремонт на помещенията и подготвителни действия по стартирането на дейностите.

Официално ще бъде обявен прием на документи за потребители и за персонал на центъра.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK