Община Дупница спечели делото срещу бившата управителка на гробищния парк

снимка: infomreja.bg, архив

Община Дупница спечели на трета последна инстанция делото за дисициплинарното уволнение на бившата управителка на гробищния парк Василка Иванова.

Върховният касационен съд с председател Светла Цачева отмени решенията на Дупнишки районен съд и на Кюстендилски окръжен съд, които се бяха произнесли в полза на Иванова.

Тя бе уволнена от кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев, след като проверка установи злоупотреба с пари на десетки граждани, неотчитане на средства и присвояване.

Най-често сигналите от граждани, прикрепени с доказателства, бяха за вземане на 125 лева, които са описвани на оригиналните квитанции, а копията под индиго, с които е правено отчитането в Община Дупница, са на стойност 25 лева.

Общата сума на неотчетените кочани е в размер на 5060 лева само за периода от 4-и май 2012 година до 4 март 2013 година. И Районният и Окръжният съд обаче прецениха, че наложеното наказание "дисциплинарно уволнение" не отговаря по тежест на извършените деяния от Иванова и бяха осъдили кмета да я възстанови отново на работа, както и да заплати пропуснатите за това време на уволнението заплати.

Иванова наложи запор на сметките на Община Дупница през месец юли миналата година за общата сума в размер на 4 888,44 лева и си ги получи. Сега тя трябва да възстанови получените средства като заплати, както и да плати сумата от 289,14 лева като съдебни разходи по делото. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

От Община Дупница ще предприемат необходимите мерки за издаването на изпълнителен лист, за да си върнат изплатените всички суми на Иванова. През месец март тази година в Дупнишкия районен съд тръгна поредното дело срещу Иванова за нови измами.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK