Община Дупница се включва в кампанията „Великден за всеки“

Снимка: Infomreja.bg, архив

Община Дупница се включва в националната кампания "Великден за всеки", която има за цел да подпомогне възрастните хора, които няма да получат великденски добавки.

Инициативата се провежда под егидата на омбудсмана на Република България Мая Манолова.

"Приветствам идеята на г-жа Манолова. Благородно начинание, в което съм убеден и вярвам, че ще се включат много наши съграждани. Призовавам местния бизнес, общински съветници и всички, които имат възможност и най-вече желание, да се включат и помогнат. Аз и целият ми екип, разбира се, че ще се включим с лични средства. Нека помогнем на хората поне в дните на този голям празник да имат възможност да се усмихнат. От Община Дупница ще предприемем и конкретни действия", призова кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.

Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери най-нуждаещите се пенсионери.

Техните притежатели ще могат да пазаруват в над 5 000 магазина в цялата страна.

Разпределението на боновете ще става по предварително раздадени списъци от пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт.

Изрично условие на кампанията „Великден за всеки“ е при попълване на платежното нареждане, като се прави дарение по банковата сметка да се посочва общината, за която се прави паричното дарение.

Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна.
 

Банковата сметка за набиране на средствата е:

IBAN: BG03BUIB98885029906100
Банков код: BUIBBGSF

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//