Община Дупница с проект „Интегрирани мерки в подкрепа на ромското включване“

Снимка: Infomreja.bg

Стойността му е в размер на 1 466 230 лева

Община Дупница е една от 8-те общини одобрени по проект „Интегрирани мерки в подкрепа на ромското включване“. Стойността му е в размер на 1 466 230 лева по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и е с продължителност 24 месеца. Над 20 общини кандидатстваха за финансиране.

Част от дейностите и инвестициите по проекта са осигуряване на мобилен здравен кабинет, мобилен рентген, линейка, ремонт на ДГ „Таушаница“, изграждане на детска площадка в кв. „Каваклия“, фитнес-площадка в кв. „Гиздова махала“, изнесени класни стаи в няколко дупнишки училища, набавяне на учебни пособия, технически пособия, оборудване на спортната зала към ОУ “Христаки Павлович“, обучения и др.

Сред целите на проекта са - подобряване здравния статус на малцинството, улесняване на достъпа до образование, здравеопазване и заетост на ромската общност. Цели се и подобряване на жизнената им  среда, тъй като основните проблеми са свързани с ранното отпадане от училище, ниско образование, липса на трудови навици.

До 20 дни трябва да бъде сключен договорът, след което да стартират процедурите по реализацията на проекта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK