Община Дупница обнови помещенията на социалния патронаж

Снимки: Община Дупница

Общата стойност на проекта е 56 941,37лв, като от тях 6 963,93лв. са собствено съфинансиране

Община Дупница обнови помещенията на социалния патронаж с финансовата подкрепа по проект "Подобряване на материалната база в Домашен социален патронаж и Диетично столово хранене - гр. Дупница", финансиран от фонд „Социална закрила“. Общата стойност на проекта е 56 941,37лв, като от тях 6 963,93лв. са собствено съфинансиране. Останалата част от средствата са безвъзмездна финансова помощ от фонда.

Проектът беше подготвен от общинска администрация и чрез него се постигна пълно обновяване на материалната база на социалната услуга, която осигурява грижи за най-уязвимите граждани - общо 260 потребители, възрастни хора, самотно живеещи, хора с увреждания, военно-инвалиди и ветерани от войната. Помещенията, които не бяха ремонтирани повече от 10 години, придобиха напълно нов и приятен облик.

Така от една страна материалната  база отговаря на санитарно-хигиенните изисквания и норми, а от друга се постига по-висока степен на ефективност на работния процес и подобряване качеството на предлаганата услуга на потребителите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK