Община Благоевград предаде на прокуратурата вандали и „нагли бизнесмени“

Снимка: Infomreja.bg

2 сигнала са за заплахи, отправени спрямо служители на общината

Община Благоевград предаде на прокуратурата вандали и „нагли бизнесмени“. Това стана ясно от пресконференция, свикана от кмета Илко Стоянов.

Два сигнала са подадени по районната прокуратура за това, че са скъсани кабели, захранващи коледната украса на центъра. Има кадри на извършителя, заснети от видеонаблюдението.

Другият сигнал е за отрязани кабели на стълб за улично осветление. С това си действие някой иска да саботира работата на общината и да сее напрежение сред обществото за това, че улиците са неосветени, което е голям проблем и без това за града, коментира Стоянов.

Той допълни, че след Нова година се очаква подмяна на голяма част от уличното осветление, както и поставяне на „скрити“ видеокамери, които да заснемат нарушителите. По отношение на осветлението стана ясно още, че фирмата, поддържала го досега, се е е отказала от обществената поръчка.

Има подадени още два сигнала до прокуратурата. И двата са за заплахи, отправени спрямо служители на общината.

Лицето Ангел Делиов е заплашвал, каза Стоянов, служител на администрацията с искане да му бъдат свършени лични услуги.

Обидно и недостойно отношение към служители на Общината е показал и небезизвестният бизнесмен Илиян Личев, който е съсобственик на фирмата „Рубин 08“ ООД, която поддържа биоТЕЦ централата в промишлената зона на града.

Централата стана известна през годините с това, че множество проверки на РИОСВ бяха извършени по данни на граждани за изключително замърсения въздух в района, благодарение на горене на материали в ТЕЦ-а.

Семейство Личеви пък нееднократно са заявявали, че в ТЕЦ-а се работи само с биопродукти и няма данни за превишаване на нормите за чистота на въздуха.

Кметът Стоянов обаче обясни, че Личев ще бъде подведен под отговорност, защото е открито, че има постройки към ТЕЦ-а, който навлизат в общински терен.

Те са квалифицирани в документ като „бункери от ламарина за отпадъци“. За тяхното премахване е изготвена заповед за премахване от бившия кмет Румен Томов. Заповедта е издадена на 27.04.2021 г., но се оказва, че не е връчена, разказа Стоянов.

„Градът е изпуснат, затова всичко това се случва. Дневият ред на обществото ще се определя от правилата“, каза Стоянов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK