Община Благоевград изплати еднократната помощ за новородени на 306 семейства

Снимка: Infomreja.bg

Средствата са изплатени на всички, подали документи към края на 2021

По разпореждане на кмета на Благоевград Илко Стоянов бяха преведени 292 300 хиляди лева по сметките на 306 родители, кандидатствали и отговарящи на условията от Наредбата за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца.

Средствата са изплатени на всички, подали документи към края на 2021 година, како и на кандидатите, депозирали заявления до края ма м. февруари 2022 г. 

Въпреки нелеката икономическа ситуация, общинското ръководство съумява да подкрепя младите семейства и продължава да работи в посока осигуряване на по-добри условия за децата на Благоевград.

Съгласно решение на Общински съвет – Благоевград сумата за първо дете при родител с висше образование е 900 лева, 600 лева за родител със средно образование, 200 лева за родител с основно образование.

За второ дете при родител с висше образование паричната помощ е 1100 лева, при родител със средно образование 800 лева, при родител с основно образование 250 лева.

За трето дете при родител с висше образование сумата е  2000 лева, при родител със средно образование е 1000 лева, при родител с основно образование 300 лева.

При раждане на близнаци, тризнаци и т.н. еднократната парична помощ е 1000 лева, без да се отчита образованието на майката и поредността на децата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK