Община Благоевград и сдружение „Златен кан” организират международен фестивал за фантастика

снимка: infomreja.bg, архив

Най-добрият фентъзи разказ ще бъде награден по време на международния конкурс за фантастика „Златен кан“. Той ще се проведе на 13 октомври от 11,30 часа в зала „22-ри септември. Организатори са сдружение „Златен кан” и Община Благоевград. Входът за всички граждани е безплатен.

Програмата на събитието включва представяне на сборника с най-добрите произведения от едноименния международен конкурс за научно-фантастичен или фентъзи разказ, награждаване на победителите в конкурса, кръгла маса за внушенията и идеите във фантастиката и разговор с автори на включени в сборника разкази.

Водещ на програмата ще бъде писателят и създател на фестивала Кънчо Кожухаров, а специално на кръглата маса за внушенията и идеите във фантастиката – психотерапевтът д-р Ангелина Давидкова.

Очаква се да се включат някои от участващите в сборника автори, като Камен Петров, Божидар Грозданов, Антон Фотев, Бранимир Събев, Димитър Бахчеванов, Ивайло Иванов, Ивелина Панчева, Никола Николов, Ния Цанева, Сибин Майналовски, Стоян Пешев, Тошо Лижев, Яна Колева, Ясен Василев, представители на фен-клубовете от страната, художници и писатели от Благоевград.

В  конкурса участват 390 произведения на автори от 16 държави.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK