Община Благоевград и РСПБЗН с превантивни мерки срещу пожари в социалните домове

Снимка: Община Благоевград

Представители на социалните звена към Община Благоевград проведоха съвместна среща със служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Обсъдени бяха превантивни мерки за предотвратяване на пожари в социалните домове, в домовете на трудноподвижни,възрастни и самотноживеещи хора. Непосредствено след срещата ръководителите на звената ще проведат инструктаж на работещите в съответните институции и ще запознаят потребителите с рисковете от пожар и начините за предотвратяване.

По данни на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ от началото на отоплителния сезон на 2015 година до пролетта на 2016 година са възникнали 2286 пожара, от които 2204 са в жилищни сгради.

Сред основните правила за недопускане на огнени инциденти са: да не се оставят включени електроуреди без надзор, да се използват изправни уреди, в близост до печките да няма лесно запалими материали, сушенето на дрехи над отоплителни и нагревателни уреди да се случва на достатъчно разстояние от самите печки и др.

От РСПБЗН напомнят, че при необходимост гражданите трябва да подадат сигнал.на тел. 112.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK