Община Банско ще подпомогне МБАЛ-Разлог с 20 хил. лв.

Снимка: Община Банско

С икономии по различни разходни пера ще бъде компенсирано намалението на приходите

С икономии по различни разходни пера ще бъде компенсирано намалението на приходите в общинския бюджет за 2020 г., стана ясно от решението на общинските съветници, които днес проведоха редовното си заседание.

Те одобриха решение, с което се освобождават от плащане на услуга по сметосъбиране и сметоизвозване някои задължени лица. Това са предприятия и институции, които от 13 март 2020 г. са преустановили за определен период от време работа по време на пандемията по заповед на министъра на образованието, министъра на здравеопазването, РЗИ и други здравни органи.

Община Банско ще подпомогне МБАЛ-Разлог с 20 хил. лв. за закупуване на кухненски асансьор. Решението на съветниците е в резултат на молба за съдействие от страна на ръководството на болницата.

Съветниците приеха промяна в правилника за работа на ОбС, която им дава възможност, при определени обстоятелства, да провеждат заседанията си неприсъствено.

В съответствие със Закона за защита от шума в околната среда беше актуализирана наредбата за търговска дейност на територията на община Банско. Претърпя промени и наредбата за платеното почасово паркиране в курортната зона на гр. Банско и по определени улици в  Добринище. Влизането в сила на режима за платено паркиране за всяка конкретна зона ще се обявява със заповед на кмета на община Банско.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK