Община Банско ще подпомогне МБАЛ-Разлог с 20 хил. лв.

Снимка: Община Банско

С икономии по различни разходни пера ще бъде компенсирано намалението на приходите

С икономии по различни разходни пера ще бъде компенсирано намалението на приходите в общинския бюджет за 2020 г., стана ясно от решението на общинските съветници, които днес проведоха редовното си заседание.

Те одобриха решение, с което се освобождават от плащане на услуга по сметосъбиране и сметоизвозване някои задължени лица. Това са предприятия и институции, които от 13 март 2020 г. са преустановили за определен период от време работа по време на пандемията по заповед на министъра на образованието, министъра на здравеопазването, РЗИ и други здравни органи.

Община Банско ще подпомогне МБАЛ-Разлог с 20 хил. лв. за закупуване на кухненски асансьор. Решението на съветниците е в резултат на молба за съдействие от страна на ръководството на болницата.

Съветниците приеха промяна в правилника за работа на ОбС, която им дава възможност, при определени обстоятелства, да провеждат заседанията си неприсъствено.

В съответствие със Закона за защита от шума в околната среда беше актуализирана наредбата за търговска дейност на територията на община Банско. Претърпя промени и наредбата за платеното почасово паркиране в курортната зона на гр. Банско и по определени улици в  Добринище. Влизането в сила на режима за платено паркиране за всяка конкретна зона ще се обявява със заповед на кмета на община Банско.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5