Образът на пророк Илия се яви на миряни в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Образът на пророк Илия се е появил днес на една от стените на новостроящата се църква „Рождество Христово " в Гоце Делчев. Ликът на светеца е бил забелязан най-напред от вярващо семейство от така наречения „Нов  квартал”  в града в  момент, когато двойката палела свещи пред иконостаса по случай днешния християнски празник Илинден. Много от богомолците, посетили днес кварталната църква, за да се помолят за здраве потвърдиха, че също са видели изображението на светеца, който се появил върху очертанията на географската карта на България, пазена от голямо  куче.

Според възрастните появата на светеца на стената на храма и очертанията на България е чудо, белязало днешният празник и добра поличба за всички българи. Църквата „Рождество Христово“ в Гоце Делчев се строи повече от 15 години  изцяло с дарения от хората. Църковното настоятелство ще влезе в историята с невероятната си упоритост и желание храмът да бъде завършен напълно. Възрастните жени от настоятелството ще бъдат запомнени и с придружаването на  дарителските кутии, разположени в различни краища на града, в които15 години  вече, въпреки кризата, неврокопчани и гости на града дават своята лепта за   построяване на храма.  

Половината от средствата за окончателното приключване на градежа вече са набавени. Миряните се надяват останалата сума да събрат от политиците по време на предстоящата предизборна кампания. По време на  предишната кампания премиерът Бойко Борисов дари 15 000 лева за градежа на новата църква в Гоце Делчев.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//