Обявяват търг за изпълнител на Център за настаняване от семеен тип в Гоце Делчев

Премиерът връчва чека на кмета на Гоце Делчев

Община Гоце Делчев започна подготовката на тръжната документация за провеждане на търг за изпълнител на изграждането на Център за настаняване от семеен тип.

В новото социално заведение ще бъдат разкрити алтернативни услуги и форми за грижи, близки до семейната среда за деца с умствени и физически затруднения, които в момента са настанени в различни социални институции.
 
Както писа ИНФОМРЕЖА писа, лично министър-председателят Бойко Борисов във Велико Търново връчи чек за 785 346 лева на кмета Владимир Москов преди няколко  седмици за изграждането на центъра в Гоце Делчев. Проектът е със 100 % европейско финансиране и се очаква в близките месеци да започне строителството след провеждане на търга за избор на изпълнител, а до средата на 2013 г. той да започне да функционира.

Срокът за изпълнение на проекта е 18 месеца. По него се предвижда да се изгради в района на бившето военно поделение в Гоце Делчев нова сграда, която да служи за постоянно жилище на 14 деца с умствени и физически увреждания. По проекта ще бъде финансирано и обзавеждането и оборудването на центъра, както и благоустрояване на дворното пространство.
 
„За да функционира услугата, се предвижда да бъдат открити 13 работни места за квалифициран и помощен персонал. Цялостната издръжка на центъра през следващите 24 месеца след откриването на обекта, ще бъде осигурена от Оперативна програма “Човешки ресурси”, коментираха от общинската администрация в Гоце Делчев.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//