Обявяват конкурс за коледна украса в Сандански

Снимки: Община Сандански

Община Сандански организира конкурс за Коледна украса на сгради и външни пространства.

Конкурсът се провежда от 1. до 15. декември в община  Сандански.

Инициативата е посветена на предстоящите Коледни празници и всеки желаещ може да се включи.

Участници могат да бъдат всички граждани, фирми и институции, заявили желание в Община Сандански. Крайният срок е до 15 декември 2017г. Обявяването на победителите и връчването на наградите ще бъде на 22 декември, по време на коледния благотворителен базар, който традиционно се провежда на площад „България“ в гр. Сандански.

За регистрация в състезанието участниците трябва да представят на електронен носител кратък текст, в който излагат идеята и концепцията на тяхната коледна украса, фотоматериали за реализацията на проекта – снимки, видеоклип и др., точният адрес на сградата /пространството, категорията сграда/ пространство и контакти за обратна връзка.

Конкурсните работи се подават в Общинския център за услуги и информация на гражданите, както и на e-mail: oba_sandanski@abv.bg.

Участниците са разделени в три категории:

o    корпоративни сгради – бизнес сгради, офиси, хотели, търговски обекти и др.;

o    жилищни сгради;

o    обществени сгради на институции – държавни, общински институции, училища, детски градини, клубове, кметства и др.

Разходите за коледната украса са за сметка на участниците в конкурса.

§  Участниците се оценяват според два критерия:

o    цялостна концепция на украсата;

o    оригиналност на идеята.

§  Цената на украсата не е обект на конкурса.

§ Участниците могат да включат в украсата и прилежащи към сградите открити пространства – дворове, градини, паркинги и др.

§ Във всяка категория журито присъжда по три награди – първа, втора и трета. Наградите са осигурени от Община Сандански, както следва статуетка за всички наградени и произведение на изкуството за първо място.

§ Оценяването на коледната украса, предложена от участниците в конкурса, се извършва от жури, определено от кметa на Общината, в което са включени членове на Обществено-експертния съвет по култура и служители от дирекция „Образование, култура, спорт и социално дело”. Журито оценява по точки предоставените на електронен носител материали и обектите на място. Класирането се извършва според събрания брой точки.

§  Няма ограничения за броя реализирани проекти (украсени обекти) от един участник.

§  Разходите за коледната украса са за сметка на участниците в конкурса.

§ Като организатор на конкурса, Община Сандански си запазва правото да използва безвъзмездно най-добрите снимки в свои рекламни материали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as