Обявиха за мъртви издирваните работници от взривения склад край Петолъчката

снимка: Impact Press Group

Със сигурност може да се каже, че тримата работници, които бяха издирвани след взривовете в склад за боеприпаси край Петолъчката, не са между живите, заяви за Дарик радио следователят Георги Илиев.

Кметът на Стралджа Митко Андонов цитира главния секретар на МВР Калин Георгиев, който казал, че "теоретично няма да има живи хора". Андонов изрази и разочарованието си, че няма да е той човекът, който ще уведоми за трагичната новина семействата на издирваните до този момент негови съграждани. Кметът сподели, че не му е позволено той да информира близките на загиналите. "Той (Калин Георгиев - бел. ред.) нищо не сподели, нищо не ми каза, казах му "Идвам и аз", той каза "Не, няма да идвате", разказа пред Дарик Митко Андонов.

Силна експлозия избухна в ранния следобед на 5-ти юни в склад за обезвреждане на боеприпаси между пътен възел Петолъчката и стралджанското село Лозенец. Първоначалният взрив бе последван от вторични. 18 души пострадаха, като част от тях бяха настанени в здравни заведения. Тримата работници бяха издирвани в продължение на 4 дни.

Стабилно е състоянието на пациентите, настанени в областните болници в Ямбол и Сливен след взрива във фабриката за утилизация на снаряди, съобщиха от здравното министерство. В момента в болницата в Ямбол са хоспитализирани 9 души. През следващата седмица, в зависимост от текущото им състояние, ще започне тяхното изписване.

Подобрява се състоянието и на пациента, който е в Областната болница в Сливен. След инцидента на 5-ти юни той постъпи в лечебното заведение с травма на гърдите и на лявата предмишница. Извършено му е изследване със скенер и според лекуващия екип възстановяването протича според прогнозите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//