Обявиха втора процедура за саниране на жилищата в Дупница

Снимка: Община Дупница, архив

Обявиха втора процедура за избор на изпълнители за саниране на многофамилни жилищни сгради по националната програма на територията на община Дупница.

Шест блока попадат в обхвата на поръчката: жк. Бистрица - бл. 91, 92 и 93; жк. Велчова завера - бл.43 и бл.44 и в жк. Дупница - бл.1. Както е известно в момента тече първа процедура по избор на изпълнители за други 18 блока, с което общата бройка става 24.

Общата сума за тези 6 блока е в размер на 3 155 626,48 лв без ДДС. Срокът за изпълнение на дейностите заложени в процедурата е 165 дни.

Офертите на фирмите ще бъдат обявени на открито заседание на 27-и май от 9 часа в сградата на Община Дупница.

"Първоначално си бяхме поставили за цел да успеем да се преборим за поне 75% от подалите заявления. Това бе и подтекста да се сформира звено, което да работи само в тази сфера. За радост успяхме да сключим договори с банката финансираща дейността за абсолютно всички Сдружения на собственици, които подадоха документи, така че може да се похвалим със 100-процентово изпълнение", коментира инж.Чимев.

Многофамилните жилища, които готвят в момента документацията си и ще бъдат сключени договори през тази календарна година, ще бъдат включени във втория етап на националната програма, който стартира през 2017 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//