Обновяват детската градина в Дамяница

Снимки: Община Сандански

Кметът на община Сандански Кирил Котев подписа договор с представител на фирмата – изпълнител „Монолит-21-Андонов и Захов“ ООД, Митко Захов, за обновяване и намаляване загубите на енергия и подобряване условията и средата за обучение на децата в ДГ „Зорница“ в с. Дамяница.

С обновяването на детската градина ще се подобри значително средата и качеството на обучението на децата на община Сандански.

Ще се осъществи цялостна подмяна на изолацията на сградата на  детското заведение. Покривът на ДГ „Зорница“ в с. Дамяница ще бъде основно ремонтиран. Всички врати и прозорци ще се заменят с нови.

Водоснабдителната и канализационната системи ще бъдат подобрени. За нуждите на детското заведение ще се поставят слънчеви колектори и LED осветление. С всички тези мерки ще се намалят загубите на енергия и децата ще се обучават в слънчеви и добре отоплени и изолирани помещения.

Партньор на община Сандански по проект „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“ е община Ново Село, Р. Македония.

Продължителността на проекта е 24 месеца и е на стойност 396 861, 18 евро, като сумата за община Сандански е 199 795, 17 евро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK