Обновяват апаратурата в болницата в Сандански

снимка: Община Сандански

Кметът на Сандански Андон Тотев и Христо Каракостов от консорциум „Свети Врач - Санаднски“ подписаха подписа договор за обновяване на апаратурата в местната болница.

Проектът „Обновяване и оборудване на МБАЛ „Свети Врач“е на стойност 3 739 152 лв., като финансирането се извършва напълно безвъзмездно по Оперативна програма  „Регионално развитие 2007-2013 г.”.

С реализацията на този проект ще се модернизира клиничната лаборатория с апаратура за постигане на по-бързи и точни резултати. Ще бъдат закупени нов рентгенов апарат за графия и скопия , кардиомонитори, ЕКГ- апарати, мамографски диагностичен рентгенов апарат, дигитален ехографски апарат,  анестезиологични апарати, стационарен респиратор за деца, електроножове, автоматизирана система за клинични и микробиологични изследвания, апарати за хемодиализа, транспортен кувиоз и др.

Очаква се изпълнението да завърши до края на годината. Оборудването ще улесни както лекарския и медицински персонал, така и пациентите, които се нуждаят от диагностика в Сандански и региона. Предвижда се и обучение на екипите, които ще си служат с новите медицински апаратури за още по-точна диагностика.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK