Обновени детски градини посрещат наесен малчуганите в Банско

снимки: Община Банско

Община Банско извършва планови ремонти в сградите на ОДЗ "Здравец". Ремонтните дейности са на стойност около 40 хиляди лева и са изцяло финансирани от общината.

В детското заведение ще бъде открита още една нова група за малчуганите на 3-годишна възраст. В момента таванското помещение в най-новата сграда на градината се преустроява в помещения за спане, игра, хранене.

Набор 2010, който предстои да бъде приет в първа група, е от 97 деца. С новата група ще стане възможно да се приемат още 20 малчугани.

Във всички  детски заведения се извършва основен ремонт на санитарните помещения – поставяне на нова облицовка от фаянс; пребоядисване на занималните и спалните и рехабилитация на санитарните помещения.

Най-големият ремонт е в детската градина в Добринище. Там се подменя изцяло електрическата система в кухнята, санитарните и сервизните помещения. Фаянсът и теракотата се заменят с нови. Също така се подменят и обзавеждането - мивки, шкафове, печки.

Вече втора година ОДЗ „Здравец”, включително и млечната кухня, работи и през лятото. Квалифициран персонал се грижи за децата в дежурни групи. С грижа към децата Общината е определила минимална такса за детските градини, която е в размер на 20 лв. месечно.

Ръководството на ОДЗ „Здравец” уверява родителите, чиито деца посещават детското заведение, че всички ремонтни дейности ще приключат в срок. 500 палавници ще могат да се радват на обновените детски градини през новата учебна година.

Любопитна подробност е, че временно наетите на работа в курортната община, могат да поверят своите деца на обединеното детско заведение.

 

снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK