Обмяна на опит и добри практики в Трето ОУ „Братя Миладинови“ - Гоце Делчев

Снимки: Трето ОУ - Гоце Делчев

Изнесени бяха два иновативни урока

В два поредни дни учители и ученици от Трето ОУ „Братя Миладинови“ и Основно училище „Дядо Иван Арабаджията“, с. Царацово – област Пловдив, обмениха опит и добри практики. Така те направиха началната  стъпка към  реализиране на дейностите по спечеления от училищата проект „Иновации в действие“.

През първия ден от посещението гостите на гоцеделчевското училище се насладиха на красотата на град Гоце Делчев и се запознаха с иновацията „Мисловни карти“.

Предвидените два иновативни урока преминаха на много високо ниво. Интердисциплинарният урок на тема: „Боговете на Древна Гърция“,  проведен от  учителите по изобразително изкуство и български език и литература – Стоева и Халачев, се състоя в V Б клас – иновативна паралелка.

Домакини  и гости изработиха мисловни карти по темата, а в края на часа с готовите карти бе аранжирана изложба. Изненада за учениците и учителите бе представеният авторски лирически текст от учителя по български език и литература, с цел по-различен начин за обобщаване на учебния материал.

Впечатление направи и красивият снимков материал на древногръцки скулптури на божества, представен от учителя по изобразително изкуство.

Главният учител Мария Пиргова със своите ученици от трети клас – също иновативна паралелка, изнесе урок по предмета „Човекът и обществото“ на тема: „Равнина и низина“.

Учениците много бързо научиха новия урок, за което спомогнаха нагледните материали и презентацията, които учителката беше подготвила.

Срещите между двете училища бяха ползотворни и приятни. Учителите си обещаха организирането и на други срещи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK