Областният управител обжалва решението на АС за проекта "Бачиново"

Снимка: Община Благоевград

Делото в съда ще бъде за неопределено към момента време

Областният управител обжалва решението, свързано с изграждане на аквапарка с минерална вода и реконструкция на парк „Бачиново“, в Административен съд.

Това потвърждава казаното от кмета Илко Стоянов, че проектът става невъзможен, поради изтичане на всички срокове за европейско финансиране, коментираха от Общината.

Делото в съда ще бъде за неопределено към момента време, уведомиха още от кметската институция.

В Административен съд – Благоевград е постъпила заповед на областния управител , с която се оспорва Решение № 322 по Протокол №14 на Общински съвет – Благоевград от проведено редовно заседание на 16.09.2022 г. Решението е оспорено като нищожно и незаконосъобразно и се иска отмяната му. 

С решението, Общински съвет – Благоевград приема община Благоевград да сключи договор за финансиране на допустим проект, по силата на който да поеме дългосрочен общински дълг с цел реализация на проект „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“ чрез поемане на дългосрочен общински дълг с максимален размер до 17 348 339 лв. Проектът е допустим за финансиране чрез комбинирана подкрепа между финансов инструмент и безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Общински съвет – Благоевград възлага и делегира права на кмета на община Благоевград да извърши всички необходими и фактически действия по изпълнение на решението.

В Административен съд- Благоевград е образувано административно дело № 900/2022г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK