Областният управител Йордан Татарски зарадва членовете на организацията на слепите в Кюстендил с козунаци

Снимки: Организация на слепите - Кюстендил, архив

Областният управител на Кюстендил Йордан Татарски зарадва членовете на Териториалната организация на слепите в Кюстендил с козунаци за предстоящия Великден.

Тази традиция бе поставена преди няколко години от ексгубернатора Владислав Стойков и се спазва от всеки на този пост до момента.

Членовете на организацията получиха козунаци като дарение и от две фирми в града.

"Винаги сме имали дарители, които не ни забравят и ни уважават, за което сме им много признателни. Пожелавам на всички наши членове, приятели на организацията и дарители един прекрасен празник, бъдете живи и здрави и успешни!", каза председателят Стефанка Янкова.

Териториалната организация има 150 членове и обхваща общините Кюстендил, Невестино и Трекляно. Най-възрастният е Рангел Зарев на 96 години.

Членове на организацията се изявяват доста успешно години наред в различни видове спорт - шах, риболов, табла, стрелба с лък и др., под шапката на спортен клуб "Пауталия спорт 2005" с председател Кънка Витова.

Редовно се организират екскурзии в страната и чужбина, всеки четвъртък се прави поход до лесопарк "Хисарлъка", където по пътеката на здравето се правят упражнения с помощта на зрящ придружител.

Клубът, който се помещава в централната градска част на Кюстендил, е винаги отворен. В него членовете се събират и разнообразяват ежедневието си с раздумки, четене на говорящи книги и списания, игра на шах и табла и др.

"Въпреки че сме на възраст, още сме гъвкави, а духът ни е силен", коментира в своя шеговит стил Стефанка Янкова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK