Областният кризисен щаб в Кюстендил с апел: Спазвайте противоепидемичните мерки

Снимка: ОА - Кюстендил

194 лица са диагностицирани до момента с коронавирусна инфекция в Кюстендилско

Областният кризисен щаб отправя апел към гражданите да се спазват стриктно противоемидемичните мерки на територията на област Кюстендил, за да се ограничи разпространението на Ковид-19.

„Важно е да се спазва дисциплина и социална дистанция, да се извършва редовно дезинфекция и всеки един от нас да проявява висока лична отговорност“, коментира областният управител Виктор Янев по време на днешното заседание на Кризисния щаб.

Членовете на Щаба се събраха на заседание, след като бе обявено удължаване на извънредното положение в страната до 15 юли.

Д-р Кръстева и директорът на РЗИ – Кюстендил, д-р Величков запознаха присъстващите с актуалната епидемиологична обстановка в областта към този час. 194 лица са диагностицирани до момента с коронавирусна инфекция, от тях 90 са излекувани, а останалите – активни.

Членовете на Областния щаб обсъдиха също динамичната и тревожна обстановка в кв. „Изток“, където всеки ден се увеличават положителните случаи. В кюстендилския квартал диагностицирани с коронавирус към момента са 63-ма души. 15 са положителните случаи в град Кюстендил, като част от тях също са свързани с квартала.

„Важно е да създадем необходимата организация, за да запазим здравето на хората и да ограничим разпространението на коронавируса“, коментира по време на заседанието Виктор Янев.

За последните 24 часа положителните проби за област Кюстендил са 17. От тях има шест лица от град Сапарева баня. Към момента лицата не са проявили симптоми и състоянието им е стабилно. Няма нови хоспитализирани лица в Ковид отделението на болницата в град Дупница. Трима се лекуват от коронавирусна инфекция в отделението – това са двама мъже и една жена. Те са в стабилно общо състояние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK